Me EitherI love you (Me Either) med Karen Elson & Cat Power.


I KNOW A GIRL WHO CRIES WHEN SHE PRACTICES VIOLIN


I Know a girl who cries when she practices violin.

'Cause each note sounds so pure
it just cuts into her
and then the melody comes pouring out her eyes.
And now to me everything else
it just sounds like a lie.

Die Antwoord


Die Antwoord är hiphop när den är som konstigast. Tror de är från Sydafrika, har ingen aning om vad de håller på med. Men ska ni gå på Way Out West så bör ni nog inte missa dem. Jag ska föresten stå i fotodiket på Way Out West så om ni ser mig från publiken får ni skrika (något snällt).

/

Die Antwoord is the curiousest hiphop. I think they are from South Africa, and I have no idea about what they are doing. But if you are going to the Way Out West festival you shall not miss them. I'm going to be an accredited photographer at that festival so if you see me, say hello.

Grymmast i stanEgentligen är den sista bilden (på mig) emot alla oskrivna bloggarlagar som finns men det är LUGNT. För kärleken är evig etcetera etc.

Pilane (when will you be happy)Jag var på Pilane gravfält och tittade på skulpturer igår. Den här är gjord av Jitish Kallat och är byggd av dinosaurieben (säger de?).

/ I went to the Pilane graveyard yesterday and looked at the sculptures. This one is made by Jitish Kallat and it's made out of dinosaur skeleton(?)
När jag blir storIbland händer det att jag träffar människor som inte sett videon till Fever Rays "when I grow up". Jag försöker motverka detta så gott jag kan, så här är videon (igen).
Se, lyssna och förundras för den är fantastisk.
/

Sometimes I meet people who haven't seen the video to Fever Ray's "when I grow up". I try to oppose this as much as I can, so here is the video (again).
Watch it, listen to it and marvel because it's fantastic.

American WomenNu har ni nästan varit på en utställning om amerikanska kvinnors fotografi på MoMa.
Om ni vill veta vem som tagit bilden, vad bilden heter och när den är tagen och så, så klicka på den! hIGHTECH!!!
(fast jag glömde fotografera skylten på några bilder..)

/

Now you've almost been to an exhibition on american women's photography at the MoMa.
If you want to know more about the photos, just press them! It will work on almost every photo..

I'm for saleDen där jackan där får inte plats i min gaderob, den är till salu. storlek 38 ungefär. Vill någon ha?Och den där stickade gosiga ulltröjan (grå och blå med världens största krage) tänkte jag också sälja. Förövrigt är det samma jacka på denna bilden. Storlek 36Grymma paljettklänningen ska bort den med. Ganska stor är den, kanske medium 38. Eller den passar väl alla.Mina avklippta cheap monday-jeans-shorts är till salu. De är storlek 27/32 fast längden spelar ju ingen roll längre för de är avklippta..

Och den där svarta prickiga sextitalsblusen jag har på mig till dem på bilden ovanför är till salu den med. storlek 36/38 skulle jag tro, fast den är ganska kort.


Scarfen jag har på mig på den här bilden säljer jag med. Den är röd med lite prycklar på
Säljer en likadan scarf fast rosa med häst(!)saker på. Närbilder på röd scarf och rosa scarf här.En ljusrosa klänning med världens största puffärmar. Jag tror bannemej att storleken är 34 men den är lite förstor för mig så kanske 36 egentligen. Man ser inte vart den slutar här men den är ganska kort, kanske över halva låren.


En vit spetsblus i storlek 34 ungefär. Den är jättetunn och ganska transparent och så är den lite trasig på axeln (som syns på bilden). Men fantastisk i alla fall.

Sådär, det får räcka för idag. Om ni är intresserade av någonting så kan ni ju maila mig (malin.foto@gmail.com) eller kommentera här under så får ni fler bilder på bara plaggen och bestämma pris och sånt där. Fast ingenting är särskilt dyrt alls, jag vill bara bli av med det.

Föresten har jag spännande grejer på gång! Jag ska göra en grej tillsammans med affären monki, som ska starta ett magasin, fast det får ni inte veta mer om ännu..

/

I'm selling stuff. Google translate if you're interested (or email me at malin.foto@gmail.com)

TRIBALJag tycker om indiangrejer, de här såg jag på The Museum of Natural History (det där som de springer runt i i filmen night at the museum). Om jag varit stenrik hade jag åkt runt och köpt massa såna här voododockor och kannibalmasker och gjort det till mitt liv. Allting är så snyggt gjort också, jag älskar masken på den näst sista bilden med handen målad inuti.

/

I like stuff made by native americans. I saw those thins at the museum of natural history (the place where they run around in that night at the museum-movie). If I was a millionaire I would go all over America and buy voodo dolls and cannibal masks and make that collection my life. Everything is so nicely done, I love the masks (look at that hand painted inside of one of them).


AliceIgår fotograferade jag Alice (snygg tjejjj), här är lite bilder från det.

Snart ska jag åka till min farmor och farfar och leva livet, men vi hörs, kära vänner.

The Crookes – Yes, Yes, We Are Magicians <- fånig låt.

/

Yesterday I photographed Alice, here's some pictures. I'll go to grandma and grandpa soon and just live life, so see you, dear friends. The Crookes – Yes, Yes, We Are Magicians - silly song.


Vad som är okej och vad som inte är okej (att ha på sig)Hello. Inte superroliga bilder kanske men här är svaret på frågan om mitt favoritklädesplagg just nu. Världens grymmaste klänning (från marc jacobs).

Idag ska jag göra ännu en fotografering! Alice är den som blir utsatt.

/

Hello. Those photos aren't superfun but here is the answer to the question I got about my favourite garment right now. The best dress in the world (by marc jacobs).

Today I'll do yet another photoshoot! Alice is the object.

Big Bambú - You can't, you don't, and you won't stop.Big Bambu var en utställning som pågick när jag var i New York. Det var Mike & Doug Starn som hade byggt upp en enorm .. buske, av bambu, uppe på taket av the metropolitan museum of art. De håller på och bygger på den fortfarande tror jag, den blir större hela tiden.

Man kan gå dit och vandra runt både under den och i den. Det är väldigt häftigt. På kvällen förvandlas utställningen lite mer till någon sorts party och bar i solnedgången. Jag hade extra tur och hade möjligheten att träffa konstnären Mike. Han är den skäggiga snubben på en av bilderna där uppe.

Jag och min kära släkting tondra funderade väldigt mycket på vad själva konsten och tanken låg i det här förutom att det är häftigt. Vad tror ni?

/

Big Bambu is an exhibition in New York. It's Mike and Doug Starn building a big.. bush, of bamboo, up on the roof of the metropolitan museum of art. They are constantly making the big bambu even bigger. You can go there and walk under it and even walk around IN it. On the night the exhibition turns in to a big party in the sunset. I was very lucky to meet the artist Mike. (He's that guy with the beard)

Me and my relative Tondra was thinking about what the art and the thoughts behind this big bambu was (except from the fact that it's a cool thing to see), what do you think?


SoHo pt. IFotografier jag tog i SoHo, New York. Antagligen är det platsen där man kan köpa trasigast t-shirts för dyrast pris i hela världen.

/ Photos I took in SoHo, New York. That's probably the place in the world where you can by the most ragged t-shirt for the highest price.

SVAR/ANSWERS


Lust att följas via bloglovin?
Jodå jag har ganska mycket lust att följas överallt.

Vad är det finaste du vet?
När min vän Elvira tar av sig håret. Nej men det är en jättedum fråga tycker jag, det finns ju massvis med.. saker och svar. Jag skulle kunna svara ohoho puttinuttigt oho paraplyer och rosa moln och CYKLAR. Fast det gör jag inte.

Vilka är dina favoritbloggar?
Ärligt talat läser jag mest bloggar för att snoka på de som skriver dem (bekanta och sånt). Men jag älskar allting som Alexander Schulman gör. Och crack.blogg.se, och tahti syrjala och facehunters mer privata blogg, yvan rodic. Och många fler som jag glömmer bort.

Bästa filmen genom tiderna?
Jag är lite för rastlös för att se på film ärligt talat. Fast jag tycker om filmer! En film jag var superglad hela filmen igenom och allmänt lycklig i hjärtat när jag såg var Everyone says I love you av Woody Allen. Den är bra, men verkligen inte den bästa filmen genom tiderna, bara ett tips.


Vad lyssnar du på för musik?
Massvis! Det är ju nästan det enda jag gör. Jag lyssnar på gammal musik som northern soul och blues och swingjazz mycket. Just nu helst Ella Fitzgerald. Och så gillar jag elektronisk musik. Typ.. fever ray, M.I.A och mycket mer. Och Janis Joplinbright eyesvelvet underground och white stripes gillar jag mycket just nu.

Det här är mitt band, defecte.

Who is your favourite designer?
When it comes to clothing I love givenchy! And Vivienne Westwood is a lovely lady too

Who is your favourite artist?
Sally Mann and Ivar Arosenius is the first two ones on my mind, but I'm not sure if I have a favourite one.

Hur lång är du?
174 cm!

Vilken är, tycker du, den bästa tiden på dygnet?
Första gången jag har tid att sätta mig ner och dricka kaffe kanske. Eller när jag sover.

När trivs du som bäst?
När allting är väldigt trivsamt trivs jag. Och när jag vet att jag har gott om tid på mig till det ena eller andra.

Vilken är din favoritmaträtt?
Torsk i apelsingräddsås med potatismos. DÅ ÄR DET FEST. Ellerja fisk i allmänhet jag är ju från bohuslän.

Vilket är ditt favoritplagg just nu?
Min grönvitsvartrandiga marc jacobsklänning som jag ska visa bild på någon annan dag.

Favoritårstid?
Alla, jag älskar år.

Bästa bok?
Jag tycker om Huckleberry Finns äventyr.


Hur kan man vara så jävla snygg!????
Det är någonting som vissa bara kan!!!?!!

Jag har inget minne så var var det du var nyss? London?
New York var jag i.

När startade du din blogg?
För exakt ett år sen tror jag allt.

Har du någon pojkvän?

Vart bor du?
En halvtimme från Göteborg.

Vad gör du på dagarna ? (förutom att du kanske har sommarlov nu)
Jag ska börja på musikproduktionsprogrammet på donner!

Vill du gifta dig med mig?
Men zzzaannddrraaaaa då.

Var får du din inspiration ifrån?
Ojoj men allting som jag gör! Böcker, utställningar, filmer, andras bloggar och prestationsångest.

Hur viktigt är utseende för dig?
Det är allt!!!!!!
Jag och mitt utseende.

Vilka egenskaper värdesätter du mest hos dina medmänniskor?
Jag gillar oblyga människor (min bästa vän heter modesty). och så gillar jag människor med bra fantazzi.

Vilka festivaler ska du på/har du varit på i sommar?
Jag ska på way out west.

Vad vill du bli när du blir stor?
Chef.

Ååh hur får du ditt hår så fint som på bilden? är det din naturliga hårfärg?
Det är min naturliga hårfärg (fast jag har ju inte den längre) och det är sådär mitt hår ser ut om jag inte gör någonting alls med det.

Accepterar du vänförfrågningar på facebook från andra t ex andra bloggare osv?
Det beror nog på om man är häftig.

Hur mycket väger du?
55 kg (jättekonstig fråga)

Har du brevvänner?
Nej, jag är för lat

Skulle du vilja träffas?
Jag vill gärna träffa såna som jag vill träffa, och jag vill väl träffa de flesta.

Favoritchips?
Jag gillar inte chips.

Vart har du köpt den fina koftan på bilden ovan?
På en superhemlig second hand-butik.
/
Sorry english speaking folks! I'm not going to translate all this. Try google translate.

Cruel summerKaren Elson är fin, hennes nysläppta skiva tycker jag att alla därute borde lyssna på. I det här klippet sjunger hon sin låt cruel summer. Hon är gift med Jack White och jag tror den handlar om hans relation med Alison Mosshart (de spelar tillsammans i the dead weather). Om jag hade varit Karen Elson hade den i alla fall handlat om det.

Se här bara! (om ni inte har tid att lyssna på hela låten här nere vilket är ett väldigt dumt beslut så kan ni spola fram till 1:50 direkt och förstå vad jag menar)


"my darling was bewitched by another, her black magic tricks stole his heart, I saw her screaming as she twirled her hair, so long and black like the storms"

Fast egentligen kan man ju bara avundas Jack White för att han får vara omkring sådär fantastiska kvinnor hela tiden.

(Ohoho jag känner mig som en skvallertant, det känns bra)

Jag ska snart svara på frågorna jag fått! Men det gör jag ikväll så fortsätt fråga här på inlägget under om ni undrar något.

FRÅGOR/QUESTIONSIdag har jag hybris! Så, jag tänkte göra som alla andra narcissistiska bloggare gör, ha frågestund.
Om ni har några frågor, fråga på, så svarar jag på dem imorgon eller när det blir bra.

/

I have the hubris today. So, I'm going to have an ask-me-questions-time today!
If you have any questions, ask them, I'll answer tomorrow or whenever it feels right.


1 year agoFör exakt ett år sedan så gjorde jag det här:Jag hade världens galnaste outfit och var i stockholm (några minuter efter bilden togs träffade jag min kompis max för första gången genom att springa fram till honom för han är grym).

Men men, tiden går. Nu ska jag äta frukost.


/

This photo is exactly one year old today (crazy outfit!!?!?! haha)


Varje gång du vill bli gladAntagligen har ni sett den här, eller i alla fall hört låten hundra gånger. Men det är ju så bra, så otroligt bra. Funky. Och tänk på hur lång tid det måste tagit att göra de där scenkläderna! Spara länken och tvångstitta varje gång ni känner er lite låga så ska ni få se på grejer.

/

You've probably seen/heard this thing a hundred times. But It's so good, so very very good. Funky. And how long time it must have taken to make the scene clothes!
Save the link and force yourselves to watch this everytime you feel low, and magic will happen.
cata cata caterpillar girl
Idag fotograferade Zandra mig i palmhuset (och det blev superfint visst blev det? finns på lookbook). Sedan fotograferade jag Simon lite överallt i linnéstan. Jag tog massvis av bilder som inte är färdiginladdade ännu så de får ni se imorgon eller snart. Spännande, spännande, kan jag lova.

/

Today Zandra took pictures of me in the palm house (and it turned out sooo good, didn't it? it's on my lookbook). Later I photographed Simon, I took loads of photos and they're not done yet so you'll see them tomorrow or later today. Exciting, I can promise you..Central parkCentral park är en av mina favoritplatser i New York. Där kan man vara i år och dar, för parken tar aldrig slut och det står jazzband och bluesgubbar i varje hörn och spelar (det är till ett jazzband jag dansar på bilden).
Och så är det häst-och-vagnar som vandrar runt (egentligen är det inte riktigt okej) och man kan ro runt i den stora dammen och spana på höghus som sticker upp bakom träden. För att inte tala om alla tama ekorrar.

Pianot på den näst sista bilden hör till ett kul projekt de hade i staden när jag var där. Olika konstnärer fick formgiva varsitt piano och välja en plats till det. Sedan fick det bara stå där så vem som helst fick spela. Jag såg tre stycken men det fanns lite överallt.

/

Central park is one of my favourite places in New York. You could stay there for days because the park is neverending, and there's jazzbands and old men playing the blues in every corner (I'm dancing to a jazzband in the photo). And there's horsecarriages (which is not quite okay though..) and you can row around in the big pond and look at the skyscrapes sticking upp behind the trees. And there's tame squirrels everywhere.

The piano in the penultimate image belongs to an art project they had in the city when I was around. Different artists designed a piano, chose a place for it and just put it there. Anyone can play on it. I saw three of them but they were all around.


Don't be a jerk, johnnny!Idag är jag en modebloggare och visar kläder i min trädgård med en indielåttitel som rubrik. Ska det göras ska det väl göras ordentligt.

/

Today I am a fashionblogger, so I show you my clothes. In my garden. With the name of an indiesong as the title. I figured that If I'll do it at all I'll just take it all the way.

Piano TunersNågon bra snubbe satte ihop en aphex twin låt med en gammal tecknad film, det blev väldigt häftigt. Från 3:25 är det alldeles galet bra så det måste ni se om något.

/

Some cool guy put an aphex twin song together with an old cartoon, I think it turned out grrrreat.
From 3:25 it's just crazy, you have to see that.

Elvira ModestyIdag åt jag mat med Elvira på det blåa stället på centralen, och så promenerade jag runt halva stan och gjorde ingenting särskilt. Det är helt överdrivet bra med sommarlov, tack världen.

/

I had lunch with Elvira at the blue place in the central station today, later I walked around in gothenburg doing nothing special at all. It's very very good with summer holidays, thankyou world.

Moleskine


Min favoritpryl Moleskine (kombinerat med bra magasin och janis joplin) var underhållningen på åttatimmarsflygresan hem, då gjorde jag sånt här. Fast den sista bilden är inte klar.

/

My favourite thing, Moleskine (combined with some good magazines and janis joplin) was the entertainment during the eight hours flight home. The last picture is not done yet though


hårkut, hårdy
Okej, ett inlägg till och sedan får det räcka för idag. Men jag måste ju bara visa! En av mina släktingar från the land of dreams tog med mig till en hårfrisör på Manhattan som hette Frédéric Fekkai (som jag absolut ska skriva/visa mer om sedan eftersom det var fint och ganska konstigt) och jag klippte och färgade mig totalt.

Apropå det måste jag lägga upp sjuttioelva bilder på mig själv i olika fast nästan exakt likadana poser så ni kan se hur det blev när det var klart.

Eller som Tondra, som tog mig och min amerikanska vän Hannah till salongen sa när vi var färdigklippta "you girls have no shame, you just drown into vanity".

Men visst blev det bra, ja, det blev det.


/


Cut my hair, dyed my hair (at a nice saloon in nyc called Frédéric Fekkai) - drowned in to vanity!
Förresten, en annan sak. Hur kommer det sig att min farmor är på peace and love och inte jag? Hon ringde oss och sa "jag sitter här och lyssnar när ungdomarna skriker och det är så fin musik..". Näe. Inte ok.

yet another lookbook picture


Lookbook.


Hej! Nu har jag återvänt till svea rike efter världens längsta flygtur. Min väska kom tydligen inte med planet, så den är någonstans på villovägar (inklusive alla mina ägodelar + kläder ungefär). Vi får hoppas att den kommer tillbaka snart för jag tyckte om det där. New York var grrrymt, men det är så många bilder och så mycket att berätta så jag tänkte lägga upp lite eftersom istället för att bombadera er nu. Vad har hänt er under de tre veckor jag varit försvunnen?

/

Hello! I came back to Sweden today, after the longest flight ever. My baggage didn't feel like going with the plane, so it's lost somewhere (including all my stuff + clothes). Let's just hope it will come back to me soon because I liked those things. New York was awweesome, but I have got so many photos and so much to tell you about so I'll put up small entries once in awhile instead of bombarding you with everything now.
So, what happend to you folks during the weeks I've been gone?


Top of the rock(afellercenter)


RSS 2.0