Moleskine pt IIHär är lite mer kladd och kludd från min moleskinebok. Lite mer jag har gjort finns i ett äldre inlägg.
Just nu har jag slutat måla kläder och prylar och målar istället länder (fast inte som en karta, bättre). Hittils har jag gjort Grekland och Indonesien.
Jag tänkte göra alla, vi får väl se hur det blir med det. Men snart får ni se ett par stycken!

/

Here are some drawings I've made. And here's some more

disposable diaryHär är lite bilder jag tog med engångskamera i september. Grapefrukt, Malin, Daniel, groda, puss, asfalt, Malin, nyduschad Malin, Elvira-Modesty och skola ungefär.

Det skulle bli någon sorts bilddagbok av det egentligen men vad jag gjort i september är mest att se på grodor, cykla till busshållplatsen, vara i skolan, pussas, se på grapefrukt, se på mig själv. Jag ska göra en mer spännande bilddagbok en mer spännande månad.

Jag gillar engångskamera ändå. Bilderna blir så frukansvärt dåliga.

/

Here's some photos I took with a disposable camera in september. It's mostly grapefrout, me, Daniel, frog, kiss, street, me, just-showered-me, Elvira-Modesty, school and me.

It was supposed to be some kind of photo diary but I haven't done so much. Mostly just watching frogs, bicycling, being in school, kissing, watching grapefrout and me. I promise you I'll make a more exciting photo diary another (more exciting) month.

I like disposable cameras though. The photos are always crappy.

Morfar

Här kommer en liten favorit i repris. Vi framkallade min morfars gamla bilder, från 50-talet. Fint och festligt och festigt.

/

Here's a little old favourite. This is my grandfathers old photos from the fifties. I like them.


vad är detHär är en bild med fina strumpor och en låt som är så bra så det är galet. Denna kvinnan är fantastisk, visst är hon?

there's nothing I can do for you you cant do for yourself.Höst höst höst bra höstlåt.
Sjuk är jag igen också, öroninflammation. Det är lite tråkigt.

/

A nice autumn song for you.
I'm ill again, otisis media. Too bad.
Simple DiaryI New York köpte jag en dagbok som hette Keel's simple diary. Det är väldigt skumma färdiga frågor man ska svara på varje dag. Mycket bra grej. Om ni vill se vad det står och inte ser så klicka på bilden för att se den större.

/

When I was in NYC I bought a diary called Keel's simple diary. It's filled with weird questions you answer every day. I like it. If you want to read my entry and you can't see it just click on the photo to make it larger.
HisingenJag går i skolan precis bredvid ett lägenhetsområde som ser ut som framtiden! Lite lookbook förtjänade det. Elvira-Modesty är med också.

/

I'm going to school right next to an apartment area that looks like the future! I took some lookbook photos there. Elvira-Modesty is in the photos too.

svar!

Hur många besöker din blogg om dagen?
250-300 stycken unika besökare ungefär, varierar jättemycket. Ibland 1000 och ibland 100.

Vilka trevliga bloggar läser du?
För att göra dig besviken så läser jag väldigt få bloggar. Klickar (snokar) mest runt, haha.

Vad gillar du för filmer?
Oj, jag vet inte. Jag ser sällan film för jag är ganska rastlös. Men jag kan gilla en film bara för att den är snyggt filmad! Jag tycker om filmer som man inte kanske förstår men som bygger upp en bra liten värld. Som Everyone says I love you, t.ex. Jag gillar Woody Allen hehe. Ni får föresten jättegärna ge mig filmtips hela tiden.


Skogig Snygging (Allen betyder faktiskt snygg)

Är färgen du har nu din riktiga hårfärg?
Nä, jag är mörkblond egentligen, såhär ser det ut. Jag tonar mitt hår rödare.Hur går det med ditt band defecte?
Just nu har vi tagit en lång paus. Men vi började precis på en musikproduktionslinje så vi lär komma igång snart igen. Lyssna här föresten. Vi är bra.

Vad får du din inspiration ifrån när det gäller kläder?
Just nu sjuttitalet och zaras höstkollektion. Fast jag hittar väl det lite överallt. Jag köper 90% av allting second hand om inte mer! Så då köper jag fynden jag råkar gilla. Det kanske är en hemlig kraft inom mig.

Har du fotograferat länge?

Jag har fotograferat sedan femman ungefär. Skaffade mig en systemkamera i sexan, sedan dess har jag hållt på med det konstant.


Egobild jag tog som fyraåring.

Har du någon favoritfotograf?
Klassikern Annie Leibovitz och Sally Mann är bra också. Ellen Rogers är cool.

Nämn de tre finaste sakerna med hösten?

höstlöv is in the air, att det blir mörkt tidigt så det alltid kan vara mysigt i mysljus och höstväder får mig att känna mig hemma på något sätt.

Om du fick chansen att se vilken artist som helst idag, levande eller död, vem skulle du välja att se då?
Jag kom fram till tidigare idag att det skulle vara Chet Baker. Men jag vet inte, det finns så många. Janis Joplin hade ju varit grymt.

Hur får man ljudraden från Youtube till bloggen?
Jag ändar antalet pixlar på höjden till 25 i embedgrejen. Någon annan har gjort en mer avancerad förklaring här.

Hur gammal är du?
Sexton år, 7 månader och 13 dagar. Kanske.

Vad är din favoritfärg när det gäller kläder?
Svart! Jag är inte så färgglad av mig.


Svart och svår.

Hade du orange/röd toning för att få håret sådär fint?
Ja, jag har en toning som heter mahogny-koppar eller något sånt där spännande.

Var bor du?

En halvtimma från Göteborg ungefär.

Har du ett band?
Jaaa defecte. Och nästan ett som heter chicas en chernobyl.


Defecte.

Hoppas ni fick svar på allt, annars får ni kommentera här under igen.

/

I made a special entry for you english-speaking people. Here it is!ETT HAV AV KÄRLEK (frågestund?)Tack för alla tipsen jag fick igår (fortsätt med det!). Mycket var väl samma sak som det jag redan gör men jag fick lite inspiration och nya ideér som jag ska fixa snart.

Nu tänkte jag mest tipsa om en bra låt som finns Cat Power – Sea of Love här på spotify och härför er som inte har spotify. Men var inte ledsna över det för då kan ni avnjuta den till mitt vackra anlete här uppe.
Orginalet är gort av Phil Phillips. Iggy pop har visst också gjort en version som var rätt nice.

Föresten, det var några som bad om frågestund. Jag hade det för inte så längesedan men antagligen en biljon år sedan i bloggår sett. Så om ni har några frågor kan ni kommentera dem här!

/

Thankyou for the tips you gave me yesterday (keep it coming).
I just wanted to give you a tip about a nice song, just click the youtube thing above. The song is originally made by Phil Phillips. I also like Iggy Pops version too

And some of you wanted me to have questions and answeres-thing (which I had a little while ago but I guess that's a billion years in blog-years). So if you have any questions just ask them now.


Underground


Lookbook.

Jag gillar att klä upp mig hemma och ta bilder på mig själv.
Föresten, ni är ju en hel del folk nu. Vad vill ni läsa om/se? Något av det jag brukar göra som ni gillar mer eller mindre? Jag har inspirationsdöd just nu.
Ge mig massamassa kommentarer med tips och krav, okej?

/

This is on lookbook.

I enjoy dressing up and take photos of myself.
Anyway, I have quite a lot readers right now. What do you want to read about/see? Is there anything of the things I use to do that you like more or less? I haven't got so much inspiration right now. So please give me thousands of comments with tips and demands, aight?HöstcapeJag har fått min drömtrench/cape nu. Den var ju slutsåld på H&M efter bara några timmar men jag hittade den på internetz som tur var. Så nu är den hemma och nu är det officiellt okej att det blir höst. Så knasiga mössor och mormorsstickade raggsockor = det enda rätta. Lookbook finns den på också

/

I've got my dreamtrench/cape now. It was out of stock at H&M after just a few hours but I found it online instead. So now it's at home and then it's officially okay that it's autumn. Welcome crazy caps and teal socks (that my grandmother made for me). This is also on lookbook

gott och blandatHär kommer en god blandning av lite mer analoga bilder. Jag har också knäppt klart varenda bild i min engångskamera nu så alla spännande saker jag fotograferat med den är snart officiella. Föresten tackar jag universums goda krafter för lediga onsdagar på min skola. Tack.

/

Here's some more photos from the film I developed. I'm also all done with my disposable camera so all of the exciting things I've photographed with it will soon be official. Anyway, I'm very grateful to the good forces of the universe since I have the wednesdays off. Thanks.

i huvudet på en jakthundFramkallade lite analoga bilder, fler kommer.

/

developed some photos, there will be more soon.

Louisiana, Warhol after MunchDet är väldigt mycket man kan hinna med på en dag. Igår efter lite bil och båt var jag i Danmark över dagen! Vi såg utställningen Warhol after Munch och det var precis som man kan tänka sig att Warholtolkningar av Munch skulle se ut. Lousiana, museet det var på är ett av världens finaste ställen. Helsingör, staden det ligger i är gullig den med. Vid fyratiden åkte vi hem igen. Jag tog en massa bilder med min analoga kamera som ni får se någon gång i framtiden.

/

You can do a lot of things in one day. Yesterday I went to Denmark over the day! We went to the "Warhol after Munch"-exhibition and it was exactly as you'd think it would be. The museum, Louisiana, is one of the prettiest places I've been to. And the city Helsingör is very cute too. I took a lot of photos with my old camera (with film). You'll see them in the future.

SHOES FOR SALE

Hej folk. Jag tänkte sälja några par skor för de får inte plats längre. Precis som när jag sålde kläder så vill jag mest bli av med dem så de är inte så dyra, ni kan maila mig på malin.foto@gmail.com om priset eller om ni undrar nåt.
Portot är 60 kr i alla fall!Krigsconverse, storlek 40. Köpte dem second hand någon gång men jag har nog aldrig använt dem och de ser väldigt hela och rena ut.Körsbär och blommor och grejer! De här kommer från New York och är äkta converse. Jag använde dem en del ett tag men de är inte trasiga, bara lite smutsiga. Storlek 6 är de = storlek 38. Sålda.Världens finaste gyllene gripen-stövletter i äkta skinn. Pyttesmå är de bara, storlek 36. Som nya.De här vill jag nästan inte sälja fast de är för stora för mig. Storlek 40. De har en liten klack och är guldgräddvita i siden och mocka. Sålda.Sist men inte minst världens bästa skor. Jag byggde de här själv av ett par gamla åttitalsrullskridskor. De är lite slitna och verkligen inte ergonomiska eftersom de inte är skor från början. Men de är bäst i silver och stjärnor och rosa mocka. Storlek 38.

/

Hello. I'm selling some shoes I don't use. If you're intrested, email me (malin.foto@gmail.com) and I'll give you more information!


why am i mrswolfPatrick Wolf återvänder alltid till mig (eller kanske tvärt om) och är alltid allra bäst.
De här bilderna hittade jag någonstans på internet, de är också fantastiska, fast jag vet inte vem som tagit dem.
Här sätter vi alla superlativ som finns. Bäst.

/

Patrick Wolf will always return to my world (or maybe it's me returning to him) and he is always the very best.
I found those photos and I don't know who took them (but they're wonderful).
Insert every possible superlative here. HE IS THE BEST.

kläderkläderkläderkläderDetta är lite tråkiga och helt oredigerade fotografier (som jag tog för ungefär 5 minuter sedan). Men är detta inte också världens bästa klänning? Den förtjänar att få visas för hela världen. En annan klädlycka är att jag köpte den här capen igår kväll. yippiee.

/ This is the best dress ever and it makes my happy. Another.. fashionhappiness is that I bought this cape yesterday. Yippieee.

Analogt osv.Hej! Här är en gammal dansbild på mig.
Jag har precis idag förutom att hänga med mormor och morfar lämnat in lite analog film som jag inte har någon aning om vad det är på. Och så har jag skaffat mig en bilddagbok (förstört uttryck) i en engångskamera, ni får se resultatet av det om några veckor. Och så har jag varit på biblioteket och lånat mängder av dåliga modemagasin att läsa på bussen till skolan på dagarna.

Till helgen ska jag nog till Louisiana i Köpenhamn och se på en utställning med Warhol och Edvard Munch och sånt. Grymt.

/

Hello. Here's an old dancy picture of me.
I've been submitting some photos for printing today. It's actually exciting since I don't know what's on that film.
I'm also using a disposable camera as a photo diary right now. You'll see the result of that soon!

I may go to Louisiana in Copenhagen to see the Andy Warhol & Edvard Munch exhibition this weekend. Grand.

BibliotekTänk om alla bibliotek såg ut såhär! Och om all musik var såhär bra Kimya Dawson – All I Want Is You

/

I want every library to look like this. And I want all the music to be this awesome Kimya Dawson – All I Want Is You

God gave rock 'n' roll to you"Gud gav rock n roll till dig" är världens bästa t-shirt. Och det här var söndagen det. Daniel har säkert lite bilder han med.

/

My "god gave rock n roll to you" tshirt is the best one in the world. And this is the sunday in photos.
Daniel posted some pictures too.

systrarna på kullenIdag cyklade jag ut i världen och hamnade hos systrarna på kullen (ett mysigt nytt café i närheten). Sen kom mer och mer familj och vänner dit. Jag träffade en häst också!

/

I went out with my bike today and I ended up at the "sisters on the hill" (a nice café close to my house). My family and some friends came there after a while. I met a horse!

BapapaIgår lyssnade jag på musik på liseberg (i ösregn). Kristian Anttila har en grym jacka, visst har han?

/

Yesterday I listened to music at the amusement park (in soaking rain). His leather jacket is amazing, isn't it?

nightmare hippy girlIgår kväll kom mitt älskade 50 mm 1.4 objektiv tillbaka hem till mig efter lite reparationer. Så nu är jag back in business. Här är lite bilder på mig och min nya favoritklänning som jag köpte på beyond retro (och jag har inget smink och morgonfrisyr..). Fast då var det en långklänning, jag gjorde om den lite efter eget behag. Föresten går jag på en skola som har lektionsfria onsdagar nu. Det betyder att jag kan spela piano hela dagen utan dåligt samvete!

/

Yesterday I got my 50 mm 1.4 lens back from the reparations. So now I'm back in business again. Here's some photos of me and my new favourite dress (withoute make up and with my morning hair). I bought it at beyond retro as a long dress and made it in to a tunic! The school I go to now haven't got any lessons on wednesdays. That means I can play the piano all day today without any bad conscience!

RSS 2.0