AnswersHur gammal är du och var bor du?

Jag fyller 18 om en månad (den nionde februari) så nu är inne jag på mina sista 17-åriga dagar. Jag bor i en liten ort ca en halvtimma norr om Göteborg, så jag går i skolan och hänger mest i Göteborg.

 

Jag undrar hur du brukar redigera dina bilder, du får jämt ett så himla fint ljus i dem nämligen.

Jag fotograferar mina  bilder i RAW-format, vilket innebär att t.ex. exponeringen och vitbalansen inte är skrivna direkt på bilden och går att ändra i efterhand. När jag laddar in mina bilder i datorn ser det ut såhär:

 

 

Där kan jag ändra kontrast, exponering, skärpa etc. Där brukar jag också göra mina bilder lite varmare och gulare i tonen vilket skapar en del av det "ljuset" som är i mina bilder. Sedan är det också mycket övning i att välja rätt när man är på plats och tar bilden, för att få rätt ljus.

 

Vad lyssnar du på för musik?

När det gäller genre så lyssnar jag på det mesta. Inte så mycket elektroniskt nuförtiden dock. Jag är också lite allergisk mot indiepopen som kommer ut idag - allting låter likadant! Jag lyssnar mycket på 70-talsmusik. Allting från The Doors till Joni Mitchell. En del folk & anti-folk, typ Kimya Dawson & Beck. Andra favoriter är Bright Eyes, Daniel Johnston, Pixies, Tom Waits & allt som Jack White varit med och petat på.

 

Beck!

 

Vad använder du för kamera och vad har du för objektiv?

Jag använder en Canon 7D och använder ett 50mm 1.4 och ett 25mm 2.8 som objektiv. De är superbra. Att skaffa fasta objektiv (alltså såna som man inte kan zooma med) med en stor bländare (en låg siffra på värdet "någonting punkt någonting", t.ex. 1.8) är ett tips till alla som fotograferar folk, prylar och vardagligheter. De bilderna blir väldigt snygga då!

 

Vad har du planerat för framtiden? Yrkesmässigt och så.

Jag har inga glasklara planer. Jag pluggar musikproduktion på gymnasiet men det hade jag inte tänkt fortsätta med. Jag funderar allra mest på att gå på någon sorts marknadsföring eller art direction-skola efteråt och jobba med det. Men vem vet vart jag hamnar!

 

Är du vänster eller höger?

Jag är superdålig på politik så jag ska inte riktigt uttala mig, haha. Men mer vänster än höger är jag, i alla fall i mina värderingar.

 

Tror du att Obama blir omvald?

Jag hoppas det! De andra kandidaterna verkar vara lite lagom dumma i huvudet, alla på varsitt sätt.

 

Har namnet Mrs Wolf något med Patrick Wolf att göra?

Ja! Det har allt med Patrick att göra. Jag älskade honom innerligt när jag var kring 14 år, och hette det på bilddagboken när det begav sig. Sedan skaffade jag den domänen på blogg.se också och så har det hängt i. Lyssnar inte särskilt mycket på Patrick längre men mrswolf får vara kvar.

 

Röker du?

Icke! Har aldrig börjat vilket känns som det smartaste draget.

 

Var vill du åka mest i hela världen?

Det senaste har jag drömt väldigt mycket om att åka till San Francisco. Jag blev kär i öknen när jag var i New Mexico, och i San Fran finns det både storstad och hav + öken. Bäst.

 

Varför åker du till New York så ofta? Har du släktingar där?

Japp! Utöver att jag älskar New York City har jag en stor familj som jag är släkt med där, plus en del vänner. Så det är dessa jag hälsar på.

 

Are you on a diet? What do you like to eat? What do you eat usually and how often (I mean during a random day)?

I'm probably on the opposite of a diet. I always eat exactly what I feel like and that is a lot of goodies and cookies and fast food. But on a usual day I eat eggs for breakfast, my schools lunch (which is very healthy), and then I often have some coffee and cookies until I eat dinner at night. I love fish! And sushi. It's the best.

Om man får vara lite fördomsfull och placera folk i stereotyper: vilken typ av killar gillar du mest och varför?

Hm. Eftersom jag gillar min pojkvän har det ju blivit att hans egenskaper är de jag gillar hos dudes, men om man bortser från det så gillar jag folk som är smarta och kreativa och gillar att skapa grejer, konst eller musik eller vad som helst. Och som har mycket att prata om. Ska man vara ytlig har jag en grej för långhåriga killar (skaffa långt hår allihopa).

 

I don't know if you have already answered this question, but what kind of camera do you use? Really love the color of your pictures!

Thanks! I use a Canon 7D, with a 50 mm 1.4 lens and a 24 mm 2.8 lens. It's great!

 

Vilken är din bästa affär i Göteborg? för visst är det väl där du bor?

Jag gillar Göteborgs konstmuseums butik för där finns det en massa konst och fotoböcker, småprylar och magasin. Men jag antar att du pratar om kläder, och då har jag en favorit som heter Reggie and Friends som ligger på nordhemsgatan i Linnéstan. Det är en liten vintagebutik med fräcka grejer. Är sällan där dock.

Ifall man vill ta bra fotografier och investera i en kamera, har du något tips? Jag minns att du skrev att du fotograferar i RAW, men vad innebär det? Funkar det för alla kameror?

(Jag skrev lite högre upp vad raw innebär). Raw finns på de flesta systemkameror och småkameror som säljs nu. Man kan ställa in det på någon meny om bildformat någonstans djupt inne i alla kameror. Om man ska fota i raw behöver man också ett program i datorn som kan hantera raw-format. Det finns med i t.ex. photoshop-programmen. Man sparar mycket på kvaliteten och kan rädda många foton med att fotografera i raw istället för jpeg!

 

Var köper man vinylskivor på bästa sätt i göteborg? Och var fikar man bäst?

Det finns en hel del vinylaffärer på andra långgatan i Göteborg som är bra. Sedan finns det en som heter vinylkjellarn i Vasastan också. Jag brukar alltid hamna på Le Pain Francais (en kedja) i Göteborg när jag ska fika. Annars är jag nog ett rädd dåligt omdöme, för jag går bara dit man får påtår på kaffet (t.ex. fröken olssons, det är rätt mysigt med). Många bra caféer ligger inte mitt i stan utan i majorna eller på norra älvstranden på hisingen också.

 

Vill du flytta till USA när du blir stor?

Jag vet inte riktigt vart jag vill bo men jag hade gärna hamnat i USA. I alla fall ett tag. Bort från Sverige tänkte jag fara i alla fall.

 

PS. Du är verkligen gjord i världens finaste färgnyans. Vill också vara rödhårig på riktigt... Kram!

PS. Är inte rödhårig på riktigt! Jag är mörkblond men har tonat det väldigt länge. Kram! DS.

 

What is the symbol in the boys forehead (in the new years eve entry)?

I'm sorry if that's offensive to anyone. The symbol itself doesn't mean anything, although it looks like some kind of lara croft/svastika/da vincy code-ish thing. The story is just that Harry fell asleep before midnight on new years eve and were punished with scribbling on his face.

 

Vart är din favoritplats i hela världen och varför?

Det vet jag inte riktigt ännu. Får komma fram till det i framtiden! Men gissningsvis en hemtrevlig stad eller en behaglig plats i naturen med bra människor omkring. Jag är gladast när jag vandrar runt på gatorna i New York City, hittills!

 

 

Vad gör dig lycklig?

Många olika grejer! Jag kan bli lycklig över att få klappa på diverse djur, dricka gott kaffe, och se inspirerande eller vackra platser, människor eller konst. Blir alltid lycklig när jag själv lyckats ta en bra bild eller måla en bra tavla etc. också. Min pojkvän är nog dock bäst på att göra mig lycklig. Greeeatttt.

 

Jeg synes hele livet ditt virker så interessant! Kan du ta en slags oppsummering om barndom, ungdomstid, hvor du har bodd og hvor du har vært og sånn?

Hm. Det är nog inte superspännande! Men jag är född i Göteborg och uppväxt i en liten ort precis vid havet norr om stan. När jag var liten hängde jag i naturen eller vid vattnet hela tiden, resten av tiden massproducerade jag akvarelltavlor. När jag var 11 började jag fotografera också och det har jag ju hållt på med sedan dess. Jag har alltid gillat konst.

 

Vid 12 års ålder åkte jag på popkollo (ett musikläger för tjejer) och där träffade jag en massa tuffa äldre tjejer från stan som gillade helt ny musik och både uppförde sig och klädde sig annorlunda från alla i min ganska enformiga ort. Så det formade nog också mig. Jag ägnade all min högstadietid åt att fota och lyssna på musik och hänga med ett par få likasinnade här i byn.

 

Färgglad 12-åring.

 

På ett annat popkollo, när jag var 14, träffade jag min bästa kompis Elvira som bor i Göteborg och vi började göra allt tillsammans. När jag var 15, vintern 2009, träffade jag Donny, och vi har mer eller mindre varit tillsammans sedan dess. De är mina favoritpersoner i livet måste jag säga.

 

2010 började jag gymnasiet tillsammans med Elvira. Vi går musikproduktion, för när vi valde gymnasium hade vi ett band tillsammans som spelade elektronisk musik.

 

2008 åkte jag till USA första gången, och träffade min släkt där. Sedan dess har jag varit där ganska många gånger. Där vill jag hamna någon gång. Jag åkte till New Mexico i södra USA och sedan dess har jag fått ett omättat sug av att åka till nya platser i världen hela tiden.

 

That's about it.

 

Berätta om din skolgång?

Min skolgång har alltid varit helt okej. Jag började förskolan på exakt samma skola som jag sedan gick ur nian i, och det var såklart lite jobbigt att behöva förändras och växa tillsammans med samma 60 personer som var i ens årskurs under 10 år. Jag har varit lite excentrisk jämfört med många i min ort, på olika sätt, under hela tiden, men jag har aldrig varit ensam med det. Jag har aldrig haft svårt för skolan heller, snarare har jag varit uttråkad och rastlös för att det varit för lätt. I åttan och nian umgicks jag väldigt mycket med vänner i Göteborg, och jag gick i skolan här hemma fortfarande, det var ganska jobbigt. Jag njuter fortfarande varje gång jag sätter mig på bussen och far in till stan nu när jag går på gymnasiet.

 

Do you prefer to be alone or do you rather spend your time with people around you?

I love spending time with people around me, but if I must do it for a long time it has to be pretty calm people that I know well. I get very tired from being social to people I don't know perfectly, if it's for more than a couple of hours, haha. At home I'm always sitting in my room reading or drawing and just spending time with myself, which is something I need to do too.

 

 

Så! Jag hoppas ni är nöjda med det här. Annars får ni fråga mer så svarar jag till er personligen. Tack för alla snälla kommentarer förresten!

 

/ I can't possibly translate all this but some questions are answered in english. Just ask me to translate or put it in google translate (it's quite fun how it turns out) otherwise. Thanks for all the nice comments!


Comments
Postat av: Hanna

Åh, tack för obejktivtipset (har alltid undrat liksom)! En fråga bara: Vet du ungefär vad objektiv kostar i NYC? Ska nämligen åka dit i april och funderar på att köpa ett när jag är där. Kram.

2012-01-06 @ 23:06:52
URL: http://benjaminochjag.blogg.se/
Postat av: Wilma Söderström

Bor du i stenungsund? Eller i närheten?

Du är överdrivet vacker förresten, ville bara få det av hjärtat...

2012-01-10 @ 10:25:01
URL: http://laduz.blogspot.com

Comment:

Name:
Remember me?

Email (will not be published)

Blog:

Comment:

Trackback
bloglovin

mrswolf.blogg.se